Meistä

CoDev on allekirjoittaneen henkilökohtainen ”yhteiskehitysyhtiö”. Perustin sen työkaluksi, jonka avulla voin kehittää uusia ja vanhoja yrityksiä osakkaana tai konsulttina. Voin myös tarpeen tullen vaikkapa julkaista ja myydä omia tekeleitäni. Nimi tulee sanasta co-development. Ajattelin, että yhdessä tekemällä voi saada aikaan paljon enemmän kuin yksin. Olen aina ollut tiimipelaaja. Tämä on työkaluni, jolla voin tehdä itsenäisenä yrittäjänä vapaasti laatikon ulkopuolella erilaisia projekteja yhdessä muiden kanssa.

Perustin yritykseni keväällä 2016, kun olin vähän toipunut vuodesta 2015, joka oli minulle annus horribilis. Isäni hiipui pois sairauden heikentämänä. Microsoft päätti lopettaa Nokialta ostamansa matkapuhelinliiketoiminnan, jossa olin työskennellyt 19 vuotta kaikenlaisissa rooleissa. Suomalaisia pelästytti valtava pakolaisaalto Lähi-Idän kriisialueilta. Ihmiset, jotka eivät tunne minua, assosioivat nimeni helposti näihin pakolaisiin, vaikka olen syntynyt Helsingissä. Yli 50-vuotiaana en odottanut paljoa työmarkkinoilta.

Ensimmäinen yhteiskehitysprojektini oli startup nimeltä Unserious. Se kehitti pelejä, joilla opettajat saattoivat pelillistää opetustilanteen luokkahuoneessa. Ensimmäinen pelimme toimi hyvin myös luokan ulkopuolella, joten kokeilimme sen myyntiä suoraan kuluttajille. Myimme englanninkielisen painoksemme loppuun Amazonin verkkokaupoissa, mutta suomenkielisille peleille emme löytäneet hyvää kanavaa. Lopetimme yrityksen, kun rahat eivät riittäneet skaalattavamman digitaalisen pelin tekemiseen. Kokemus oli kuitenkin hieno ja kerron siitä mielelläni. 

Olin aina halunnut tehdä startupin. Nokialla tein 19 vuoden aikana paljon töitä teknologiaa kehittävien startup-yritysten kanssa ympäri maailmaa. Hauskin kokemukseni Nokialla olivat ne kolme vuotta, jotka vietin Piilaaksossa, Kaliforniassa. Kehitin yhteistyötä matkapuhelinten tutkimusyksikön ja teknologiayritysten välillä. Autoin myös Nokian VC yksikköä arvioimaan potentiaalisia sijoituskohteitaan. Palattuani Suomeen sain olla Multimedia-yksikön tuotemarkkinoinnin rooleissa kehittämässä peli- ja valokuvapalveluja, taas yhdessä muiden yritysten kanssa. Sen jälkeen siirryin strategiafunktioon, jossa tein yritysjohdolle monialaisesti analyysejä mm. teknologioista, alustavaihtoehdoista, alustaekosysteemeistä, kilpailijayrityksistä ja eri markkinoiden erikoispiirteistä. Nokia-aikani oli kuin henkilökohtainen MBA-koulutukseni kädet savessa työtä tehden ja tekemällä oppien koko ajan uusia asioita.

Peruskoulutukseltani olen ohjelmistotekniikan diplomi-insinööri. Valmistuin Teknillisestä korkeakoulusta ennen kuin siitä tuli Aalto-yliopisto. Valmistuin myös Stevens Institute of Technologystä Yhdysvalloista. Urani alkupuolella kehitin paljon ohjelmistoja, suunnittelin järjestelmäarkkitehtuureja ja vedin kehitysprojekteja Koneella, Cap Geminillä ja Nokian tietoliikenneyksikössä.

Startupin jälkeen olen opiskellut datatieteitä ja kirjoittanut kirjan, jolle etsin paraikaa kustantajaa. Kirjoitusprojektin jälkeen olen nyt taas priorisoimassa kassavirtaa ja etsimässä uusia projekteja. Ota yhteyttä, jos haluat selvittää yhteiskehitysmahdollisuuksia asiakkaana tai partnerina. Helpointa on varata ilmainen puolen tunnin Zoom-palaveri suoraan kalenterista, jossa voimme tutustua ja sopia esimerkiksi tarjouspyynnöstä. Voit myös lähettää yhteydenottopyynnön lomakkeella.

Valmiina Zoom-palaveriin?

Nouri Mikko Werdi (LinkedIn-linkki)

Tietosuojakäytäntömme